Kompiler: en romodysse

La oss ta det fra starten.

Utforskningen av verdensrommet har såvidt begynt. I det som skal bli noen av menneskehetens største bragder konkurrerer bare et lite knippe organisasjoner. I fronten har vi amerikanske NASA og russiske Roskosmos. Like bak har vi felleseuropeiske ESA, kanadiske Agence spatiale canadienne, kineserenes CNSA, inderenes ISRO og la oss for all del ikke glemme Elon Musks SpaceX.

Disse organisasjonene står for innovasjon, utforskning, revolusjon. Kort fortalt bidrar de alle til å bringe menneskeheten fremover. Fantastisk!

Men en ting har de alle glemt. Drivstoffet i menneskelig oppfinnsomhet. Motoren i skandinavisk kultur. Smøreoljen i sosial kommunikasjon. Menneskehetens viktigste oppdagelse. Selve årsaken til, og løsningen på, alle verdens problemer. Jeg snakker selvfølgelig om øl.


Det har vært flere bidrag i romølforskningen. I 2009 brygget Sapporo ølet Space Barley med byggkorn dyrket på den internasjonale romstasjonen. Et nyere bidrag er Ninkasis romprogram (NSP), som skjøt opp ølgjær i sommer.

Vi kan ikke være dårligere.

La romølkappløpet starte

Slik som USA utfordret Sovjetunionen under den kalde krigen, utfordrer vi Ninkasi til romtvekamp. Som svar på deres NSP lanserer vi vårt eget romølprogram: KSBP, the Kompiler Space Beer Program (Programme Bière Spatial de Kompiler).

Og hva er så KSBPs første oppdrag?

Idéen er like enkel som den er genial. Både bygg og gjær har allerede vært i rommet, så vi tar det neste naturlige steget. Vi sender opp humle!

Takket være Kompilers rike onkler har vi samlet midler til en værballong med tilhørende utstyr.

Vårt oppdrag? Å sende humle dit ingen humle før har vært.

Så hva skjer videre? Bli med på planleggingen på kommende pils & programmering-er!


TL;DR:

We are proud to present the Kompiler Space Beer Program (KSBP).

Our mission? To send hops where no hops has been before.

And then brew beer.

And then drink it.

For science!


- Torstein Thune, Space Brewer